Joan Roca i Toni Gerez, premiats per la Guia Michelin

Toledo (ACN).- El restaurant Cocina Hermanos Torres ha entrat aquest dimarts a la nit a l’olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin, tal i com s’ha anunciat en la gala de la prestigiosa guia vermella celebrada a Toledo.

La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només fa quatre anys, s’uneix d’aquesta manera als selecte grup d’establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l’AbaC i el Lasarte. Aquesta, però, no és l’única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023, ja que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.
Catalunya compta amb 64 estrelles en total, amb vuit espais amb dues estrelles. Són l’Angle, el Cinc Sentits, el Disfrutar, l’Enoteca Paco Pérez, el Moments, el Bo.TiC de Corçà, el Miramar de Llançà i Les Cols. Amb una estrella es mantenen, entre d’altres, l’Empòrium (Castelló d’Empúries), Els Tinars (Llagostera) i el Castell Peralada (Peralada).

La sala, part fonamental
Toni Gerez s’ha mostrat molt content amb el guardó, i ha recordat que porta 40 anys amb l’ofici “sempre intentant aprendre dels grans“, com va fer quan va treballar al restaurant El Bulli. Alhora ha considerat que el premi “motiva moltíssim” i “anima els joves” a continuar l’ofici.
Gerez també ha opinat que l’experiència gastronòmica “és tot el conjunt, des que entres per la porta, el primer moment, la rebuda, la taula, el servei, el tracte de proximitat, els somriures, que de vegades no els donem la importància que tenen…“. I en aquest conjunt ha opinat que la sala és una part “fonamental” d’aquest conjunt.

Potencial de país
Joan Roca ha considerat que aquest ha estat “un bon any” per a Catalunya pel que fa a les estrelles Michelin, un any que “recorda l’època en què hi havia quatre restaurants amb tres estrelles“, entre ells el Celler de Can Roca, que es manté.
Al seu parer, la guia d’aquest any dona idea del “potencial” de Catalunya en l’àmbit gastronòmic, i en aquest sentit ha subratllat que el Principat és “on més estrelles Michelin hi ha“. Alhora ha considerat que això “posa en valor els cuiners, les cuineres, els pagesos, els pescadors… la gent que treballa al sector primari” al país.

Tags: Catalunya, Comarques gironines, cultura, Empordà, estrelles michelin, gala, gastronomia, Joan Roca, Premis, reconeixement, restaurants, societat, sommeliers, xef

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Més de 600 infants participen en una “Gimcana científica” a Palafrugell
Notícia següent
Les restriccions per sequera als àmbits Ter-Llobregat i Darnius-Boadella entraran en vigor aquest divendres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes