La Taula Institucional de l’IRTA es reuneix a Monells per definir iniciatives que beneficiïn el sector agroalimentari gironí

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.- El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest dimecres al matí a la sisena Taula Institucional de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) a les comarques de Girona, a Monells.

Ho ha fet en companyia del director general de l’ens, Josep Usall, així com la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa, i diferents alcaldes i alcaldesses de la demarcació.
Aquesta taula, constituïda el 2019, té el propòsit de compartir i posar en marxa estratègies i iniciatives conjuntes de recerca en desenvolupament agrari i polítiques alimentàries en l’àmbit local. Amb el pas dels anys, s’ha creat un feedback entre totes les institucions i l’IRTA que permeten orientar la recerca als reptes que més preocupen al territori.
Durant la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha posat en valor el paper de la Taula Institucional de l’IRTA: “Trobades com aquesta, que són una vegada l’any, són necessàries per intercanviar opinions, enfortir sinergies i definir projectes que beneficiïn el sector agroalimentari de les comarques gironines”.
En aquesta línia, ha destacat la relació que la Diputació de Girona manté amb l’IRTA, a través d’un conveni: “La transferència dels seus avenços científics en el sector agroalimentari contribueix a modernitzar la competitivitat i el desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola per proveir aliments sans i de qualitat als consumidors”.
Actualment, i entre altres col·laboracions, les dues institucions participen conjuntament en dos projectes PECT. Un és Girona, Regió Sensible de l’Aigua, que pretén convertir l’Àrea del Baix Ter en un territori de referència amb una gestió eficient dels recursos hídrics, bona qualitat de les aigües i infraestructures sostenible. I l’altre, Girona, Sistema Alimentari Sostenible per millorar la sostenibilitat econòmica, social i ambiental dels sistemes de producció d’aliments al llarg de tota la cadena de la valor a la demarcació de Girona.
Precisament, la trobada ha acabat amb una visita a una part de les noves instal·lacions del PECT Girona, sistema alimentari sostenible, ubicades en aquest centre IRTA de Monells.

Tags: agricultura, Agroalimentació, aigua, alimentació, Diputacio Girona, gastronomia, indústria, IRTA, Monells, recerca, societat, sostenibilitat, taula, tecnologia
Notícia anterior
Els equips d’atenció a domicili atenen més de 30 joves gironins amb trastorns mentals i de conducta en dos anys
Notícia següent
Gran Fondo Race: la Cursa del Pa arriba a Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes