“L’odissea del vi”, tema central del nou número d’Empordà Gastronòmic

Baix Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, dedicats respectivament a “Premsa local i comarcal” i “L’odissea del vi”.

Empordà Gastronòmic dedica part de les seves pàgines a “L’odissea del vi” aprofitant els gran moment que viuen els vins empordanesos, que per primera vegada a la història han superat els 6 milions d’ampolles venudes en un any. La Denominació d’Origen Empordà, així mateix, estrena nova presidenta: Carme Casacuberta, enòloga del Celler Vinyes d’Olivardots de Capmany, aposta per assolir la màxima excel·lència dels vins de la denominació, aconseguir el reconeixement assolit en el mercat nacional en l’àmbit internacional i continuar fomentant la recuperació de les varietats tradicionals com a tret identitari del territori, impulsant al mateix temps pràctiques agrícoles sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Deixant de banda la gran tasca que fan tots els cellers, l’èxit dels vins empordanesos no seria el mateix sense la feina constant de promoció i sensibilització duta a terme per distribuïdors, comerciants, bars i restaurants, entre els que ocupa un lloc destacadíssim l’empresa Vins i Licors Grau de Palafrugell, protagonista de la portada de la revista. En plena consolidació del seu negoci online, la distribuïdora i botiga especialitzada acaba de celebrar els seus 46 anys d’història amb un nou reconeixement: el premi a la “Millor Botiga Especialitzada” de la Guía Vinos Gourmets 2024. La publicació es completa amb tota l’actualitat de la gastronomia empordanesa, amb l’obertura de l’obrador de peix de l’Organització de Productors Pesquers de Palamós com a notícia més destacada, sense oblidar les suculentes receptes dels millors xefs de casa nostra, com Tomàs Brull, Iolanda Bustos, Quim Casellas i Adrià Rubio, amb la nova incorporació d’Hemi Gurillo de Begur i la seva secció “El plaer de la cuina feta a casa”.
La presentació dels nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic tindrà lloc el proper divendres 29 de setembre a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge, i anirà a càrrec de Francesc J. Fàbregas, president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, i l’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega. Clourà l’acte l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i en acabar hi haurà un tast de vins de la DO Empordà del Celler Mas Geli de Pals.

Tags: cuina, DO Empordà, Empordá Gastronòmic, gastronomia, novetat editorial, presentacio, societat, vins catalans, Vins i Licors Grau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Apareix una furgoneta carregada de droga i mig bolcada dins l’aigua a la cala d’Aiguafreda de Begur
Notícia següent
Begur acomiada l’estiu amb una gran Festa Major de Santa Reparada

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes