Empordà.- Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà els nous números de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic dedicats, respectivament, a “Infants d’ahir i d’avui” i “Sopes i brous”.
Empordà Gastronòmic dedica el tema central a “Sopes i brous”, en paraules de l’escriptor i historiador gastronòmic Jaume Fàbrega probablement l’aliment cuinat més antic de la Humanitat. Les sopes i els brous existeixen arreu del món, al llarg de la història i en totes les cultures malgrat que ens últims anys tenen un pes cada vegada menor en les cartes i menús dels restaurants. Amb textos del mateix Jaume Fàbrega, Abraham Simon-Ferré i Alfons Garrido del Museu de la Pesca de Palamós, així com una entrevista amb la cooperativa La Mar de Dones, Empordà Gastronòmic ofereix una completa panoràmica sobre el món dels caldos i els fumets, amb receptes tradicionals de tota la vida i propostes més innovadores d’alguns dels més prestigiosos xefs de casa nostra, com Tomàs Brull, Iolanda Bustos, Quim Casellas o Adrià Rubio. Tot plegat, com no podia ser d’una altra manera, sense oblidar l’actualitat gastronòmica de l’Alt i el Baix Empordà i amb entrevistes exclusives amb Martí Darnaculleta, propietari del Celler Mas Eugeni de Calonge, i la família del restaurant Boca Dolça de Sant Antoni.