La Cuina de l’Empordanet impulsa el projecte “De la llotja a la cuina” de valorització de la pesca local

Baix Empordà.- El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet promou el projecte de valorització del peix de les llotges de la Costa Brava “De la Llotja a la Cuina”.

“De la Llotja a la Cuina” compta amb la col·laboració del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava i és una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.
La iniciativa té diversos objectius com són incrementar el coneixement de les bondats gastronòmiques del producte de pesca local i, per tant, la seva demanda i valor de mercat; prestigiar els restauradors incidint en l’ús del peix i marisc de la Costa Brava; valoritzar una sèrie d’espècies pesqueres seleccionades en particular així com el conjunt de la pesquera en general; i, especialment, posar en valor la feina dels pescadors.
Per tal de tirar endavant “De la Llotja a la Cuina”, des de La Cuina de l’Empordanet, amb la col·laboració del GALP Costa Brava, s’ha treballat a través de tres eixos.
El primer descriu el vincle professional i necessari entre pescadors i restauradors. El que s’ha fet és emparellar 17 cuiners del col·lectiu amb 17 pescadors dels ports de Roses, L’Escala, L’Estartit, Palamós i Blanes. S’han trobat per intercanviar vivències i opinions referents als seus sectors professionals. A partir d’aquí, s’estan elaborant unes càpsules de vídeo de cada una de les trobades produïdes pel realitzador audiovisual Òscar Vall que es poden començar a veure al canal de YouTube de La Cuina de l’Empordanet i un reportatge fotogràfic a càrrec de Lluís Català que ja s’exposa en tres espais exteriors com són el Port de Palamós, la façana del Restaurant El Roser 2 de L’Escala, i el Centre d’Interpretació del Peix (MARAM), també a L’Escala.
El segon eix és la creació d’un llibret de receptes culinàries ideades pels xefs del col·lectiu. S’han triat 17 espècies pesqueres locals que es volen potenciar gastronòmicament, i cada una d’elles s’ha convertit en l’ingredient principal d’una recepta. Del llibret, que s’està editant, se’n faran 1.000 còpies que es trobaran a les llotges i a diferents peixateries de la Costa Brava.
Finalment, també s’està treballant en la presentació del projecte, tant dels vídeos com de les receptes a través de demostracions en directe, a diferents escoles d’hostaleria de la demarcació de Girona. En concret, a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres i a l’INS Baix Empordà de Palafrugell. Aquestes visites tindran lloc tan bon punt comenci el curs acadèmic.

Tags: Alt i Baix empordà, campanya, cuina de l'empordanet, cultura patrimoni, espècies, fotografies, GALP, gastronomia, Peix de Llotja, pesca, pescadors, projecte, promoció econòmica, receptes, restauració, societat, valorització, vídeos, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La platja Gran de Palamós acull aquest cap de setmana la 4a edició del torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava
Notícia següent
24 d’agost: estat de situació de la Covid-19 al Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes