Girona.- Una vintena de xefs i caps de sala de destacats restaurants catalans s’han reunit amb la direcció del Fòrum Gastronòmic Girona, per consensuar les temàtiques dels debats entre professionals que es desenvoluparan durant el certamen, que es farà del 13 al 15 de març a Girona.
La trobada s’ha fet al centre d’innovació FoodLab de Riudellots de la Selva i ha reunit als màxims responsables de les cuines i els menjadors d’establiments com el Miramar, Les Cols, Disfrutar, Els Tinars, l’Aliança, Castell de Peralada, Casamar, Empòrium o la Falconera, a més de representants de l’associació empordanesa La Cuina del Vent o el Gremi de Carnissers i Xarcuters de Girona, entre d’altres.
Precisament la posada en comú de les necessitats d’aquests perfils professionals, essencials pel bon funcionament d’un negoci gastronòmic, és un dels objectius del Fòrum Gastronòmic Girona. I és que, a banda de posar el focus en la formació, el talent i la innovació tecnològica aplicada a la gastronomia, el certamen vol ser un pol de debat entre professionals sobre les problemàtiques que afecten el sector, les tendències gastronòmiques que s’imposen en altres països i les estratègies de futur a seguir de manera coordinada.
La sessió de treball ha estat valorada molt positivament tant pels professionals com pels responsables del Fòrum Gastronòmic Girona, que ja han anunciat que se’n faran d’altres de similars al llarg de l’any vinent, més enllà de la intensa activitat que es generarà durant els dies de l’esdeveniment.